Välkommen!

Alingro AB  är stolta över att ha agenturerna för Whitfords samt Forrest Paints ytbeläggningar. Vi arbetar idag, som deras förlängda arm i Sverige, Norge och Danmark.

Whitford Ltd är ett världsomspännande företag, som tillverkar tunnfilmsbeläggningar baserade på olika typer av fluoropolymerer. Whitford har huvudkontor i Pennsylvania, USA . Produktion samt leveranser i Europa sköts främst från Whitford UK (Storbrittannien) eller Whitford Srl (Italien).

Beläggningarna löser problem med till exempel  låg friktion och släppegenskaper. Vanliga användningsområden är beläggningar till stekpannor, bakformar, våffeljärn, gummilistor, fästelement och mycket, mycket mer.

 "Whitford kombinerar överlägsen service med innovativa lösningar på kundernas problem med hjälp av sina produkter och tillhörande teknik".

Läs gärna mer på Whitfords hemsida  www.whitfordww.com

 

Forrest Technical coatings är en Amerikansk firma, som tillverkar bland annat pulverbeläggningar samt våtlacker, som kan klarar mycket höga temperaturer. Forrest Technical coatings har sitt huvudkontor i Eugene, Oregon.

Beläggningarna går att få i ett antal olika färger och strukturer. De används idag i stor utsträckning till bland annat kaminer, grillar samt avgassystem och ljuddämpare på bilar.

Forrest Paint tillverkar även sprayburkar samt förbättringsfärg till alla sina beläggningar.

Läs gärna mer på Forrest technical coatings hemsida www.forrestpaint.com